De moeilijkste keuze in mijn leven

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 17:44

In juli 2019 de moeilijkste keuze uit mijn leven moeten maken. Stoppen als actief lid binnen brandweerkorps van Beneden-Leeuwen. Helaas kwam ik tot het besef dat mijn huidige (ondernemers) leven en mijn directe toekomstplannen geen juiste combinatie meer waren met een goede bijdrage kunnen leveren bij de brandweer als vrijwilliger. Het ging gewoon teveel ten koste van mijzelf wat natuurlijk ook zijn effect had thuis en zakelijk. Ik voelde mijn energie steeds verder wegvloeien hoe graag ik ook wilde en probeerde om het allemaal goed te combineren.

Keuzes maken
Steeds vaker hoor je dat mensen in een burnout terecht komen. Te lang proberen ze om 'alle ballen' in de lucht te houden. Leuk werk, fijn thuis of rol als opvoeder, leuke vriend of vriendin zijn, klaarstaan voor je familie, de sportclub je hobby, vrijwilligers werk....... Het vreet energie en leren nee zeggen of voor jezelf kiezen blijft nu eenmaal moeilijk.  Dus ook voor mijzelf kwam dat moment van 'nee' durven zeggen. Ik heb immers een voorbeeldfunctie als coach. Ik begeleid dagelijks mensen om zowel waakzaam te zijn en blijven voor je mentale als je fysieke gezondheid. Dit keer was ik dus zelf aan de beurt. Moeilijk, heel moeilijk. Ik moest een rationele keuze maken om mijn eigen balans te houden. Maar dat maakte het nog steeds een zeer moeilijk en emotioneel besluit.

Warme reacties

Natuurlijk bedenk je vooral hoe men zou reageren. En is de twijfel en het maken van de keuze moeilijk. Maar gelukkig werd en wordt daar binnen het brandweer zeer goed op gereageerd. Ik ontving veel steun en medeleven waar ik ze zeer dankbaar voor zal blijven. Ik ben vijf jaar geleden in een warm bad gestapt en dit bad is na mijn "actieve" vertrek nog net zo warm als toen. Ik zal samen met Judith dan ook met veel plezier lid blijven van de vereniging van het korps Leeuwen waar alle "oud" brandweerlieden contact kunnen houden met de brandweer family.

De goede keuze

Inmiddels is mijn energie niveau weer top. Achteraf was juist de periode van twijfel en keuzes maken de energieslurper. Ik voel mij fit en heb weer ruimte in mijn hoofd om doelen te stellen en volop aan de slag te gaan voor mijn bedrijf. En mijn vriendin Judith zegt dat het de 'beste keuze' was die ik had kunnen nemen.

Meer weten over mentale coaching? Klik hier.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.