Robin Jansen

DOEL: BLESSUREVRIJ VOETBALLEN

 

Vanaf mijn zesde voetbal ik al bij S.V. Leones in Beneden-Leeuwen. In de loop der jaren heb ik op wat kleine pijntjes na, nooit echte blessures gehad. Tot Mei 2013, het was het einde van het seizoen en ik voelde in deze laatste wedstrijden wat kleine pijntjes in mijn lies. Deze pijntjes werden steeds erger, de laatste wedstrijden kon ik zelf geen fatsoenlijke sprint meer trekken, waardoor ik deze laatste wedstrijden heb moeten laten lopen.

 

Na de zomerstop (2 maanden later) verwachtte ik weer hersteld te zijn. Helaas was dit niet het geval en bleven de klachten aan. Ik werd me bewust dat ik een serieuze blessure had met een diepere oorzaak. Daarom ben ik professionele hulp gaan zoeken bij een hauptonoom en fysiotherapeut. Beide hebben mij een aantal keer behandeld en hebben zeker op de korte termijn de pijn verminderd. Echter, kon ik mijn lies nog niet belasten. Op de lange termijn schoot ik hier dus weinig mee op. Ik ben zelfs doorverwezen naar het ziekenhuis waar foto's en echo's gemaakt zijn. De specialisten hebben op deze beelden niets kunnen zien en hebben mij dus ook niet kunnen helpen.

Jeroen Vos heeft mij doorverwezen naar Maurice die mijn blessure op een andere manier benaderde dan de therapeuten die mij eerder behandeld hebben. De liesstreek is een moeilijke plek om te behandelen, maar zijn manier van werken heeft ertoe geleid dat er weer ruimte kwam in de spier die erg strak stond. De behandelswijze had direct resultaat. Door gerichte oefeningen ondersteund met activatiepunten kon ik zelf ook verder aan mijn herstel werken. Hierdoor merkte ik dat ik mijn lies steeds meer kon belasten. 

Als gevolg van mijn liesblessure is mijn rug vast komen te zitten. Vanzelfsprekend deed ik een beroep op Maurice die mij met wederom een intensieve behandeling van mijn pijn af heeft geholpen. Door het los te maken voelde ik dat ik sterker werd en mijn rug beter kon belasten. Tijdens de behandeling kwam Maurice erachter dat mijn voet vast zat. De onderkant (voetboog) bleek vast te zitten wat doorwerkte in de rest van mijn lichaam. Door dit te verhelpen waren mijn klachten verholpen.

Op advies van Maurice ben ik naast het voetbal gaan sporten bij Flash om de spiergroepen te onderhouden om blessures tegen te gaan. Terwijl ik dit schrijf ben ik 3 maanden aan het sporten en merk ik dat ik mezelf meer en meer kan belasten en dat ik sterker ben rondom de spiergroepen waar ik voorheen blesuregevoelig was.

'Zijn behandelswijze was voor mij een schot in de roos. Ik ben ervan overtuigd dat andere hier ook mee geholpen kunnen worden.'

Eindresultaat:Rug en liesklachten verholpen dus weer blessurevrij voetballen

Gebruikte methode(s):

Mylogenics Rehab training, Release en Activation