John Cobussen

 DOEL: AFVALLEN, FITTER EN BETEREN PRESTATIES

 

Mijn naam is John Cobussen en ik ben eigenaar van de Groenrijk vestiging in Beneden Leeuwen. Ik ben al jarenlang (fanatiek) zwemmer wat ik 2-3 keer per week een uur beoefen, maar toch merkte ik dat de verkeerde kilo's er steeds meer bij kwamen. Hierdoor ben ik in het najaar van 2014 voor een intake voor Personal Training bij Maurice Boone terechtgekomen. Ik vertelde hem dat ik graag 10 kilo wilde afvallen en ook nog meer kracht in vooral mijn bovenlichaam erbij wilde hebben voor het zwemmen.

Eindresultaat:11 kilo kwijt in 3 maanden, fitter en betere prestaties met zwemmen(1e plek NK masters)

Gebruikte methode(s):Caveman voeding, 2 keer per week hormonale training naast huidige training, supplementen.

Zodoende hebben we afgesproken om 3 maanden lang 2 keer per week krachttrainingssessies naast het zwemmen erbij te gaan doen en natuurlijk ook om mijn voeding aan te passen zonder dat dit ten koste ging van mijn prestaties in het water. 

Gedurende deze 3 maanden van toch wel behoorlijk wat uren trainen per week en het runnen van ons bedrijf heb ik mij nooit futloos gevoeld en nooit het idee gehad dat ik overtraind raakte. Ik voelde mij juist energieker en de kilo's vlogen er vanaf. Ik had echt een stok achter de deur nodig om op een juiste manier mijn ‘overgewicht’ kwijt te raken en deze heb ik gevonden in de ondersteuning van Maurice. Ook mijn zwemprestaties gingen snel al merkbaar vooruit.

Na 3 maanden zat ik op een totaal resultaat van bijna 11 kilo vet kwijt zonder ook maar een dag honger te hebben geleden en is mijn vetpercentage van 21,7% naar 12,9% gedaald. Daarnaast merk ik ook dat ik veel langer kracht kan leveren tijdens het zwemmen met vooral mijn bovenlichaam wat voorheen toch wel de zwakke schakel was. Als kroon op deze periode heb ik mezelf naar een eerste plek weten te zwemmen bij de NK Masters zwemmen 2015 in de 40+ categorie. Doelstelling bereikt!

Op dit moment train ik, naast het zwemmen, nog steeds 1 keer per week bij Maurice om alles op peil te houden en mijn kracht verder uit te bouwen.