Nicky van Gelde. Doel: herstellen burn out en de juiste mind-set creëren

 

Hoe begin je opnieuw met een fijn leven wanneer je de touwtjes los hebt moeten laten? Nou, in ieder geval niet weer die touwtjes stevig vastgrijpen en verder gaan waar je gebleven was. Een stalen reddingsboei gaat je echt niet meer redden. In 2018 ben ik gestrand met een burn-out, hierdoor heb ik 1 jaar thuis gezeten. Een burn-out krijgen op je 23ste lijkt geen goede start. Maar achteraf? Ik zou het bijna iedereen gunnen. Natuurlijk wel met de juiste begeleiding en mindset. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar ik ben er sterker uitgekomen en mentaal sterker worden, dat wil iedereen toch?

Na mijn burn-out wist ik niet goed meer wat de juiste keuzes voor mij waren. Niet meer naar je gevoel kunnen luisteren omdat het enige is wat er door je hoofd gaat: “je bent moe, het gaat te veel energie kosten en dan ga je er last van krijgen.”

 

Hierdoor kom je in een negatieve cirkel terecht waar je zelf maar even uit moet zien te komen. Emoties gaan in deze periode alle kanten uit, leer ze maar eens zelf te beheersen. In deze periode ben ik met Maurice in gesprek gegaan. Eerst eens inzoomen om mijn mindset. Waar loop ik vast? Wat gebeurt er eigenlijk in mijn hoofd?

 

 

Soms heb je in het leven de juiste handvatten nodig om nieuwe stappen te kunnen zetten. Handvatten waar je de rest van je leven op kunt terugvallen. Na een burn-out zullen deze momenten er zeker komen, ik weet nu hoe ik deze momenten kan opvangen. Deze momenten zijn nu helemaal niet meer erg, kom maar op, ik kan ze aan! Het is een kwestie van vallen en weer opstaan, steeds een beetje sterker worden en daardoor de beste versie van jezelf kunnen zijn.

Maurice laat je goed nadenken over wat voor jou persoonlijk zou kunnen helpen. Geen standaard tips die we allemaal wel kunnen vinden op Google maar gewoon slimme nieuwe gewoontes waar je zelf helemaal achterstaat en dus goed uit te voeren zijn.

Juist door normale gesprekken te voeren in plaats van gesprekken waarbij je diep moet graven, kwamen we juist steeds bij de kern van het probleem. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, er moet iemand zijn die je patronen herkent en deze helpt aan te passen. Hier kom je alleen als er vertrouwen is in een gesprek maar deze veilige omgeving wordt al direct gecreëerd.

Onze gesprekken gingen van een carrière switch tot een flinke levensstijl verandering, ondernemersplannen maken tot aan een complete verandering van mindset.

Dankzij Maurice ben ik weer die Nicky die ik jaren geleden was. Na mijn werk kom ik thuis vol energie en ga ik zelfs nog even een uur sporten. Ik kan nu eindelijk voor de volle 100% zeggen dat ik weer een fijn leven kan hebben. Natuurlijk inclusief ups en downs maar die zijn gewoon onderdeel van het leven en daar ben ik tevreden mee.

Maurice, dankjewel dat je de tijd hebt genomen om mij deze periode te helpen afsluiten en om te zetten naar iets positiefs. Deze coaching is precies wat ik nodig had en altijd zal blijven gebruiken. Je bent een topper!