STAPPENPLAN VITALE MEDEWERKERS

START MET VITALITEIT VERHOGEN!

Om gelijk een goed draagvlak te creëren binnen een bedrijf starten we met een stappenplan dat inzet op inzicht en verbeteren van voedingkeuzes, mentale fitheid, verhogen werkplezier en inzicht in de persoonlijke gezondheids behoefte.

1. VERBETEREN VAN VOEDINGSGEWOONTES

We starten bovenin een organisatie (directie/leidinggevende) waarmee we beginnen met het verbeteren van voedings- en bewegingsgewoontes.  Ik ben ervan overtuigd dat de bovenkant van een organisatie hier het goede voorbeeld moet geven waardoor werknemers makkelijker zullen volgen. Goed voorbeeld doet goed volgen!

2. MENTALE FITHEID

Terwijl ik met stap 1 bezig ben met de bovenkant van een organisatie geeft mij dit ook gelijk de kans om te kijken hoe het staat met de mentale gezondheid van deze personen.
Nadat de directie/leidinggevende opgestart zijn en al positieve veranderingen merken in hun concentratie, energie en werklust kan het hele plan worden voorgelegd aan de werknemers waarin ik aan het woord kom en bij voorkeur ook de directie/leidinggevende van desbetreffende werknemers aan het woord laat.

3. INZICHT IN GEZONDHEIDSBEHOEFTEN

Om goed inzicht te krijgen in de gezondheidsbehoeften (en eventueel ook andere behoeften) van een organisatie wordt er een online enquête uitgevoerd. Dit heeft als doel om een vitaliteitsplan te vormen met inzicht in de te nemen stappen specifiek voor de mensen in desbetreffende organisatie. Dit zorgt voor veel meer draagvlak en commitment dan een algemeen verhaal houden over de positieve gezondheidseffecten van een betere leefstijl.

4.GEZONDER ETEN

Vervolgens gaan we actief aan de slag met het verbeteren van de voedselkwaliteit in de kantine. Vervangen van tussendoortjes voor een gezondere variant maar ook advies geven over wat medewerkers zelf kunnen meenemen van thuis. En natuurlijk het stoppen van de welbekende snoeppotten en snoepautomaten. Denk daarbij aan het starten met 'kantoorfruit' of een 'healthy snackbox.

5. MEER BEWEGEN

Ik adviseer over goede kwaliteit sportscholen en trainers voor diegene die nog niet sporten. Bijvoorbeeld door een onbeperkt abonnement voor Personal Gym Maas en Waal of we maken gebruik van het aanbod van Bedrijfsfitness NL of hoge kwaliteit fitness elders in Nederland. Het aanbieden van bedrijfsfitness is fiscaal heel interessant voor bedrijven en werknemers.

6. MINDSET VAN WERKNEMERS

Naast aandacht voor gezond eten en meer bewegen staat de aanpak van de mindset van uw werknemers misschien wel bovenaan. Door individuele gesprekken komen zaken aan de orde zoals omgaan met werkstress, tegenvallers, problemen en uitdagingen in de organisatie. Het is heel belangrijk dat werknemers zich in dit proces focussen op de 'baten' in plaats van alleen kijken naar welke taken moeite kosten. Hierdoor realiseer je sneller een positieve verandering.
Ook hierin bekijken we samen welke werknemers intensief individueel coaching nodig hebben en wat bijvoorbeeld in groepen aangepakt kan worden. Hier is de insteek inspireren, de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen maar ook om de werknemers open te stellen voor de andere aanpak die de leidinggevende van mij in de coachingssessies aangereikt krijgt.